Superliga

faza fotbal valcea

Prima etapă din ediţia 2017-2018 a Superligii lui Pintilie a debutat cu derby-ul Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu, în fapt echipele care anul trecut s-au luptat pentru titlul de campioană. Pe terenul campioanei din acest an, Viitorul Dăeşti, cei de la Horezu au prestat un joc spectaculos şi s-au impus la limită cu 3-2. Scorul etapei, înaintea disputării ultimelor două jocuri ale rundei, l-a realizat Cozia Călimăneşti.

Viitorul Dăeşti a condus cu 2-0 în minutul 60, dar a pierdut derby-ul. Campioana a controlat jocul în mare parte din prima oră de joc. În prima repriză, din penalty, a deschis scorul Bucei. Până la golul lui neacşu din debutul reprizei a doua, Flacăra a avut o mare ocazie, dar mingea şutată de atacanţii horezeni a lovit bara porţii echipei gazdă. În loc de 3-0, avea să fie 2-1 pentru că gazdele au ratat dou-trei ocazii clare despre care se spune în fotbal că se răzbună. Mai slab pregătiţi fizic sau mental crezându-se câştigători, cei din Dăeşti au cedat iniţiativa şi, în minutul 80, Adi Popa reduce din diferenţă: 2-1. tare-n gură cu arbitrii şi cu adversarii, Milosteanu arată că e tare şi în atacul echipei sale, reuşind egalarea ci vreo cinci minute înainte de cele 90 ale meciului, apoi primeşte un cartonaş galben şi-şi lasă echipa în inferioritate numerică. Finalul e cu mai puţin fotbal şi mai multe proteste, iar cei care au cedat la acest capitol au fost dăeştenii. Au fost eliminaţi la faza premergătoare ultimului gol doi dintre jucătorii celor de la Viitorul, iar lovitura liberă executată avea să aducă golul victoriei pentru Flacăra Horezu.

Scor final, Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu 2-3, echipa tânărului antrenor Adi Popa demonstrând că poate lupta anul acesta cu şanse reale pentru titlul de campioană. Viitorul Dăeşti a arătat vreme de peste o oră din joc că are forţa de a-şi apăra titlul. De aici rezultă premisele unui campionat interesant, având în vedere că alte două grupări mai pot emite pretenţii la titlu: Cozia şi SCM..

O altă formaţie cu pretenţii declarate la titlul de campioană este Cozia Călimăneşti. Aceasta s-a distrat pe terenul unei nou promovate şi a învins la scor: Olteţul 2016 Alunu - Cozia Călimăneşti 2-8.

Cealaltă grupare nou-promovată, Olteţul 2016 Bălceşti a pierdut pe teren propriu, scor 1-2 cu Voinţa Orleşti.

FC Băbeni va putea completa grupa viitoarelor participante în play-off şi a arătat forţa de a se bate pentru un loc pe podium încă din prima etapă învingând pe teren propriu după un joc cu multe goluri: FC Băbeni - Minerul Costeşti 6-3.

Un singur meci din primele patru ale etapei s-a încheiat la egalitate: Unirea Tomşani - CS Mădulari 3-3.

 

Articol în completare! Din prima etapă a mai rămas de disputat meciul: Lotru Brezoi - SCM Rm. Vâlcea, programat pentru miercuri, 23 august 2017, de la ora 11.00.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Cele mai citite

Anunturi Gratuite AdMart.ro

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Parteneri

logo1Producator ceaiuri - Stef-Mar

Stiri ValceaLibera.ro

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Vizitatori online

Avem 47 vizitatori și nici un membru online

Sunteți aici:

S5 Box